Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Falunap Egyházashollóson

2012.07.15

Szombaton résztvettünk az egyházashollósi falunapon. 

 

Kicsit aggódtam, hogy minden jól sikerüljön, mert minicsapat indult útnak és bár mindenki mindenben nagyon jó :-) de azért az izgalom is alapfelszerelés volt.                        

A kis csoport az utolsó fellépőként (azthiszem), a közönség összes ideje felett rendelkezhetett, így a kapkodás legcsekélyebb jele nélkül, szedegettünk a vesszőket és lőttünk. Szépen bevonultunk, ostorcsattogtatás és kürtölés közepette a majdnem legaktuálisabb bemutatózenére.                                                                                                  

Tomi vezényelt, minden ment, mint a karikacsapás, tapsvihar övezte a lövéseket. A koronglövésnél mikor mindketten, mindkétszer eltaláltuk ugyanazt a korongot, hát akkor esett le a nagy kő a szívemről, hogy itt baj már nem lehet. Épp végeztünk és előkészültünk, a lövetéshez, amikor pár lövés után hatalmas széllel egy kisebb vihar érkezett és az emberek szétrebbentek. Ekkor megettük a nagyon finom pörköltet és gulyást. Megtanácskoztuk, hogyha eláll az eső és lesz érdeklődő, akkor lehet még próbálkozni az íjászattal. Az eső elállt és nem kicsi érdeklődés mellett este 7-ig gyakorolhattak, ekkor tomboláztunk és szépen hazaindultunk.                                                                            

Petra, Tamás, Janó, Máté, Peti