Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Élménybeszámoló Göttelsbergről

2010.10.09

 Hűvös hajnal, napsütéses délelőtt, fergeteges jó hangulat egész nap, fáradt arcok estére.

 Röviden így jellemezném a szombati 40 célos vadászíjász versenyt amin részt vettünk osztrák barátainknál.

Reggel hétkor óvatosan indultunk útnak Ausztria felé a sűrű tejfölben, de mire elértük a Stájer határt és kellő magasságba értünk, a nap is kibukkant a pára mögül.

A szívélyes fogadtatás után laza bemelegítésbe kezdtünk ami nem is volt egyszerű, mivel közel 260 íjász tobzódott a belövő pálya körül. Időben mindenki megtalálta a célszám szerinti helyét a 16 hektáros erdőben és a mennydörgéssel járó karbidágyú hangjára, bevetettük magunkat a sűrűjébe. Egyesületünk 6 fővel képviselte magát akiket 3 külön csapatba osztottak el. A zökkenőmentes erdei vadászat során csak a két pihenő helyen kihelyezett büfékben találkoztunk néhányan. 

A pályát idén is rendkívül technikásra és meglehetősen nehézre sikerült építeni a Pincepatkányok csapatának. A néhány mellélövésünket és vesszőtöréseinket kárpótolta a remek időjárás, a jó hangulatú csapat és Harald a büfében. A hét órás erdei kaptató és sárdagasztás után, a házigazdák igen finom estebéddel szolgáltak, valamint a pincében élőzene várta a torkát öblíteni kívánókat. Ekkor már ránk sötétedett. A kiváló infrastuktúrával rendelkező és egyre szebb kiszolgáló helyek, látványosan mutatják a Mortantsban működő íjászcsapat fejlődését. Egyhamar elkezdődött az eredményhiretés amit fergeteges tapsviharok és kurjongatások kísértek. Mindenki örült mindenki sikerének. 

Mi Régiósok nomád kategóriában mérettettünk. Budai Ágnes remek eredményével I. helyezést ért el, míg Nyári Laci barátunk kiváló III. helyen szerepelt.                                           A továbbiakban: Haraga Attila IV.  Pintér Zoltán V. Sánta Tamás VIII. Boros István IX. helyen végzett.

Hazafelé fáradt csapatunk egyik fele jót mulatott az autóban, míg másik fele már készült a másnapi Halászi versenyre. De erről a következő beszámolóban írok.

Ezt a remek napot a rutinszerzésnek és állóképesség fejlesztésnek tudnám nevezni, amit csak azok tudják hitelesebben igazolni akik itt részt vettek.

Gratulálok mindazoknak akik ezt a pályát végig járták. H.Attila

 

Letöltések (2)