Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Barátaink, versenytársak.

2009.03.12

Azok az egyesületek szerepelnek itt, akikkel többször kapcsolatba kerültünk íjászat kapcsán.

Die kellerratten (Pincepatkányok) – Ausztria

Az ausztriai Göttelsbergben mûködik az egyesület. Gyönyörû környezetben, hatalmas íjászpályával rendelkeznek. Egész évben látogatható, minimális díj ellenében más egyesületek tagjai is használhatják a pályát. Valóságos íjászparadicsom.
A "pincepatkányokkal" közösen rendezzük a Magyar-Osztrák Barátság Kupát.

Szent Sebestyén Íjász Kör - Szentgotthárd

A bemutatkozójukban szerepel: "Jó kapcsolatunk alakult ki a körmendi Régió Egyesülettel, illetve a göttelsbergi Pincepatkányokkal, melynek eredményeként ez évben megrendeztük első, egyből nemzetközi íjászversenyünket. Sajnos az időjárást nem tudtuk befolyásolni, de így is közel száz versenyző vett részt a kupadöntőn. A visszajelzésekből tudjuk, hogy kitűnő versenyt sikerült szervezni, amelynek jövőre folytatása is lesz."

www.ringse.hu/news.php

A bemutatkozó a honlapjukról: "1996 óta működő egyesületünk kezdetben autóversenyzéssel és azok szervezésével foglakozott - innen az egyesületünk neve is. Azóta ujjá alakultunk, és tevékenységeinket az íjász és lovassport irányába bővítettük. Jelenleg elsősorban íjászkodunk.
Pannonhalma központtal a környékbeli íjászatot kedvelő embereket próbáljuk összefogni és egész évben szervezett keretek között biztosítani számunkra ezen szép hobby-juk művelésének lehetőségét.
Többnyire 3D-zünk, de több más szakág kedvelőjét is megtalálhatod közöttünk. Tagjaink már évek óta szervezik az écsi 3D-s versenyeket. 2008-ban megrendeztük első terem versenyünket is. Távolabbi terveink között szerepel, hogy minősítő és pálya versenyek szervezésével bővítjük rendezvényeinket.
Vállaljuk bemutatók tartását, és kezdő íjászok oktatását.
Két tagunknak van íjász oktatói képesítése, öt egyesületi tag rendelkezik "biztonság technikai ellenőr" képesítéssel. "

MISE – Magyaróvári Íjász Sportegyesület

Nagyon jó kapcsolatban vagyunk velük. Öröm velük együtt versenyezni, szívesen járunk hozzájuk az Íjászturmixokra.

 

Nibur Népe- Haladás VSE Íjász szakosztály. Szombathely:  www.niburse.hu javascript:void(0);/*1356578140700*/