Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Nemessándorházi íjászverseny.

2009.10.28

Pár mondat a versenyrôl, ahogyan én láttam.

A szombati szakadó eső után felüdülés volt mikor kiderült az ég vasárnap hajnalra. A 9 fős "legénység" kora reggel (az óraátálítást követően) lelkesen indult Nándiékhoz. Mindenki friss és üde, mivel egy órával többet aludhattunk és az elmaradhatatlan "Molkapucsínót" behörpőltük a benzinkúton. A fél kilences érkezésre már hétágra sütött a nap és meglepően sokan gyülekeztünk a bemelegítô pályán. A 10 órás kezdés is csúszott majd egy órát, mivel a 150 fő körüli létszám még a szervezőket is meglepte. Mondtam is a Nándinak, hogy jót tettünk vele mikor az előző hétre tervezett versenyére (akaratunkon kívül) rászerveztünk és volt olyan bátor, hogy csúsztatott egy hetet.

Csapatkihirdetés után nekiindultunk a 24 célt - dupla lövésekkel - leküzdeni. Az útvonal már ismerős volt azok számára akik töbször jártak itt. Csapatunkból három tagnak (Petra, Balázs, Viktor) még új volt a pálya, mivel Ők nem régi tagjai egyesületünknek. Jövetelünknek igazából az volt a nem titkolt célja, hogy megismertessük és megszerettessük az új tagokkal ezt az élménygazdag sportot. Ezért is döntött a vezetőség úgy, hogy ennek a versenynek a nevezési díját az egyesület finanszírozza. A fiatalok arcán látszott a boldogság és felszabadultság, főleg, hogy egy csapatot alkottak és a rangidős Máté volt a csapatkapitány.

A célok leküzdésével időben egészen jól haladtunk, nem volt torlódás sem, mivel mindenki kihasználta a büfét a magasles előtt. Eredményhirdetés előtt még lebonyolították az elmaradhatatlan bulilövészetet. Eközben kellemes baráti beszélgetések és esélylatolgatások folytak. Már rendesen ránk sötétedett mire az eredményhiretés lezajlott, de érdemes volt várni. Igaz, mi idősebb íjászok  nem kerültünk be az első háromba, sőt én alulmúltam önmagam, de a jó íjásznak rengeteg kifogása van ilyenkor.

1. Lacinak a vége előtt 5 céllal eltörött az íja.

2. Zoli fáradt volt és a Lacinak kölcsön adta az íját, hogy  Ő befejezhesse a versenyt.

3. Én inkább a fiatalokra figyeltem mintsem magamra. (ez nagyon halovány volt ...ugye?)

4. Máté el volt foglalva a beírással.

5. Peti el volt foglalva Mátéval. :-)))  

6. Petrának gyenge volt az íja.

7. Sajnos a szellemi hajtóerőnk (bölcs anyánk) Ágnes, nem tudott velünk jönni és  magabiztosságot adni mindannyiunknak. stb.

Mindenesetre akire büszkék vagyunk az Fazekas Viktor aki, tradi gyerek kategóriában 3. helyezést ért el.

Neki külön GRATULÁLOK !!!

Lényeg a lényeg, mindannyian remekül éreztük magunkat. Kár, hogy a szezon a végéhez közeledik.

H.Attila

Eredmények:

Érdekesség képpen a Tradi felnőtt (TR-F)kategória volt a leg népesebb, 51 fő indulóval.

TR-F:  8. Nyári László 265p  55.2%

            9. Haraga Attila 265p  55.2%

          13. Pintér Zoltán 251p  52.3%

TR-N:   6. Tóth Petra 161p  33.5%

TR-I:     4. Gergál Máté 114p  23.75%

TR-GY: 3. Fazekas Viktor 223p  46,45%
              4. Sólyom Balázs 221p  46%
              5. Gergál Péter 197p  41%