Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Modell és makettépítő kiállítás

2010.10.02

 Pár mondat arról, mit is keresünk mi a körmendi makettosok kiállításán?

2010. október 2.-án megnyílt a városi kiállítóteremben a Körmendi Modell és Makettépítő Klub álltal szervezett kiállítás.

Mint tudjuk Ők az íjászpályán lévő szomszédaink, akik ugyan itt szintén szabadidős tevékenységet folytatnak.

De kezdeném az elejétől.

Pár héttel ezelőtt megkeresett Varga Gábor, (nekem csak Cserga) hogy szeretnének egy kiállítást rendezni a klubbjuk és több meghívott klubok modell és makett anyagából.

Mint tudjuk egy ilyen volumenű rendezvény megszervezése, lebonyolítása nem egyszerű feladat és mellesleg nem csak anyagi vonzata van.

Régi cimborám föltette azt a kérdést, hogy tudnánk e segíteni nekik ebben és milyen módon. Mivel a jószomszédi viszony is azt kívánja segítsünk egymásnak, némi fejtörés és Janóval való egyeztetés után bólintottam a kérésre. Segítségünk inkább az elnökünkre (Janóra) hárul, mivel az Ő kiválló szakmai tudását csillogtatva, a kiállítás résztvevőinek szánt emléklapokat  fogja készíteni. Mi tagok és jó néhány íjász barátunk már tudjuk mire is képes emberünk, mivel az egyesületünk fennállása óta Ő készíti minden rendezvényünk plakátját, oklevelét, emléklapját, borcimkéjét  stb. Bizton állíthatom ez a munkája is kiváló lesz. 

Hát így lett a Régió egyesületből 8 éves működés után támogató. No ezzel nem azt kívánom sugallani, hogy nekünk nincs szükségünk támogatásra, sőt....

Inkább azt a tényt állapítom meg és hívnám fel erre mindenki figyelmét, hogy kellő odafigyeléssel másokra, valamint némi ötlettel, mennyire megkönnyíthetjük, boldogabbá tehetjük egymás életét.

Itt említeném meg egyesületünk másik tagját, becses páromat Ágnest, aki szintén támogatta eme rendezvényt. Ő minimális anyagi segítséget tudott nyújtani,ennek fejében az ILCSI biokozmetika logója is kikerült a támogatók falára. Természetesen a Régió egyesület zászlaja mellé.

Meghívott ként részt vettem a megnyitón,(Ágival) képviselve az egyesületet, és készítettem néhány fotót a kiállításról és az ott szereplő remek munkákról. Megállapíthatom, hogy ehhez a hobbihoz is legalább annyi (ha nem több) fanatizmus, türelem és jó értelemben vett alázat szükségeltetik mint az íjászathoz.

Tekintsétek meg a galériát, s ne féljetek dicsérni mások munkáit! Ha valakinek ez a pár mondat v. fotók felkeltette az érdeklődését, az október 29-ig megtekintheti és gyönyörködhet a remekművekben a Városi Kiállítóteremben.

H.Attila