Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Levadásztuk - Mikulásvadászat 2009

2009.12.11

December 5-én (szombat) mókás "mikulásvadászatot" rendeztünk a pályán. Meghívtuk íjászbarátainkat Lentiből, Nádasdról, Szombathelyről.

Szombaton kora délután találkozott pályán a két csapat és a vendégek. Mivel csak késő délután érkeztem a családdal, az elejét nem tudom, hogy mi történt pontosan, csak elmesélésekbôl. (Zoli küzdelme a fagyott nyúllal stb). Mire megérkeztünk, már javában folyt a verseny. Ötletesnél ötletesebb (és természetesen tréfás) célokra folyt már a "vadászat". A résztvevők több csapatban haladtak a pályán, teljesítve a feladatokat. Mivel már ment a verseny, ezért nem álltam be, hanem inkább Zolinak és Tamásnak segítettem a főzésben.

Mielőtt megérkezett  Janó és családja, mindenki kipróbálhatta magát a kelevéz dobásban. Ezek eredményei is beleszámítottak a pontgyüjtésbe. Közben ostorcsattogtatás és a kürt megszóllaltatása is feladat volt. (Attila)

Mire az első "nappali" körnek vége lett, már elég szépen besötétedett. Kis ejtőzés, néhány pohár lélekmelegítô, mikulásruhás pinpongozás után a csapatok elindultak a már éjszakai pályán. Közben a kaja főtt, a kölest is feltettünk, hogy mire végeznek a csapatok, meleg étellel várjuk őket. 

A csapatok nagy része már végzett a versennyel, a bogrács körül pedig egyre gyűltek a szaglászó, gyomorkorgós emberek. Egyszer csak meglátogatott bennünk egy "valódi" Mikulás. Szerencsére nem üres zsákkal jött... (nem is érte bántódás). Búcsúzásképpen még énekeltünk is neki. Érdekes (és mulatságos) volt, ahogy a 1-2 gyerek mellett a közel 20 felnôtt is teli torokból énekelte a Hull a pelyhes-t...
Míg Attila összesített, addig tálaltunk, és nekiálltunk enni. Kicsit még szolíd volt a csapat, a Lentiek még nem nagyon mertek evés közben keveredni velünk, de ez majd idővel oldódik. Nagyon jóféle emberkék vannak abban a csapatban, biztos vagyok benne, komoly barátság is kialakul még.

Az eredményhirdetést már teli gyomorral hallgattuk....  Mire vége lett, már indulhattam is haza (kicsi a lány, feküdni kell neki), de a többiek feltételezem, tovább folytatták a szórakozást, barátkozást, borozgatást.

Nagyon kellemes nap volt, még az a kis része is, amiben részt tudtam venni. Köszönjük Attilának a nagyon furmányos és tréfás íjászversenyt, Zolinak a főzést, a Négy kos csapatának az alapanyagokat a kajához. Köszönöm azoknak is, akik bármit hozzátettek ehhez a kellemes program lebonyolításához.

Janó

Mi páran még maradtunk mivel több volt "2-nél", rendet raktunk a teremben, behordtuk a célokat és bedübbentettük a kandallót. Már csak nassolgatós, beszélgetős italozgatást végeztünk hátha eljutunk "három-ig". Sikerült. Még Miki fitogtatta az erejét kicsit de már mindenki ráhagyta. Reggel 8 körül eszméltünk mikor Ági elkészítette nekünk a kávét. Másfél óra tétova toporgás és az esti élmények fölelevenítése után érzékeny búcsút vettünk egymástól. Kissé megfáradtam, de azt hiszem minden remekül sikerült, és mindenki jól érezte magát. A galériát látván nem is lehet ok a panaszra. Folytatjuk szilveszterkor!!!

Attila

kapcsolódó képgaléria