Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Haladás-Rába Kupa 3. fordulója

2011.08.27

Lezajlott a kupasorozat 3. fordulója a krumphofi íjászpályán. Hááááát, megpróbálom objektíven összefoglalni a nap eseményeit. Az eredmények itt:javascript:void(0);/*1314941290087*/

 A nyári kánikula csúcsának egyik legmelegebb napján lőttük meg a 3. forduló céljait. Mikor megtudtam, hogy az indulás repülőrajtal indul, már kezdtek fenntartásaim lenni, amik később be is igazolódtak. Ahogy érkeztek a versenyzők és neveztek, bemelegítés után irány az erdő, és kezdetét vette a 3D-s célok meglövése. Először 6 fős csapatunkkal indultunk volna, de miután Tüsi is csatlakozott a csapathoz, jobbnak láttuk ha kettéválunk és úgy nyomulunk a hűs árnyékot adó erdőbe. A célok a versenykiírás szerint voltak kihelyezve és a nehézségi foka is megfelelő volt, de a 4. célnál rádöbbentem, hogy minden állat ugyanott van mint a tavaszi versenyen, csak plusz egy karóval több van kitéve. Előre tudtuk mikor milyen 3D következik, közeledve a következő célállomásra. A változás annyi volt, hogy az elnyűtt állatokat kicserélték újakra, ami pozitív számomra. A büki csapatot követve, aztán megelőzve, már gyorsabban haladtunk a 28 célra redukált pályán, igaz dupla lövésszámmal. Aránylag hamar beértünk a központi helyre aminek nagyon örültünk, mert du. kettőkor már igencsak melegünk volt. A beírólapok leadása és a chilis bab bekanalazása közben döbbenten láttuk, hogy a parkolóban alig maradt autó a reggeli teltházhoz képest. Ekkor már mások is úgy érezték, hogy amolyan edzés fílingje volt a dolognak nem pedig verseny.

Az eredményhirdetéskor ez be is bizonyosodott. Jó ha maradtunk 30-an az amúgy is kis létszámmal indulók közül, ami lelombozta az emberkéket.

Jártam már ezen a pályán és tudom milyen amikor kb. 200 íjász (akiknek a 3/4 részét ismerem) veti be magát az erdőbe. No azért gondolom azt, hogy a versenysorozat kitalálóihoz és a kiírás szelleméhez képest méltatlanul alacsony színvonalú volt ez a szombati nap. Foghatjuk ezt a melegre vagy az osztrákoknál az aznapra eső másik versenyre, de ez mind csak kifogás. Nem sértésképpen, de tükröződött a közömbösség a szervezők arcáról.

Halkan kérdezném meg: talán a Rába Kupa kitalálói rossz lóra tettek akkor, amikor társszervező csapatot választottak? Talán egyszer ezt is megtudjuk.

Sajnálom!!!!!!!!!!!!! Itt üzenném a szombathelyi Haladás csapatának: Ne adjátok föl, a Ti versenyetek klassz volt (a szakadó eső ellenére is) és lesz ez még jobb is csak bízni kell benne és tenni érte! Ne feledjük: legyen meg bennünk az önbizalom és a kellő alázat a célunk eléréséhez!

Mi Régiósok azért most is odatettük megunkat és megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot. Erről tanúskodjon az eredménylista és a fotók.

Gratulálok a csapatomnak! : H.Attila