Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Élménybeszámoló Petrától 3.rész

2011.09.23

Edinburgh III.

 

Hollárihó,

nah megint jelentkezem, megint eszembe jutott néhány dolog amit szeretnék megosztani, pl. öltözködés, bolti fizetés, skótság.

Lehet, hogy már mondtam, de ha nem elmondanám, hogy errefelé annyira összevissza öltöznek fel az emberek, hogy néha rosszul érzem magam amikor kabátban vacogva elhaladok a miniszoknyás-pólós lánycsoportok vagy épp fiúcsoportok mellett. Persze ők nem miniszoknyában vannak, kivéve akik skótszoknyában, de az sem mini. Amúgy nagyon jó dolognak tartom hogy itt minden sulinak megvan a maga saját egyenruhája, persze minden suli lányainak slótkockás szoknya kötelező, csak más más színben. Azonkívül, hogy amikor az utcán vonulnak nagyon jól néznek ki, szerintem azért is jó, mert nem piszkálják egymást a ruháik miatt, és ált. suliban nem akarják túllicitálni egymást vagy épp a 8.-os lányok nem akarnak miniben köldökig kivágott felsőben megjelenni.

Bolti fizetés: nekem itt nagy újdonságnak hatott, hogy nem kell beállni a kasszához ha nem akarunk, mert lehetünk mi magunk is a pénztárosok, a nagyobb élelmiszerüzletekben, amit mondjuk értek egy akkorára mint nálunk a Plus-ból lett Spar. A vásárlás végén nem a pénztároshoz állunk hanem egy kis kasszához ahol magunk becsipogjuk amit vettünk és bankártyával fizetünk, egyéb ember segítsége nélkül. Ezt otthon nemannyira tudom elképzelni, illetve eltudom, de azt is, hogy hány ember próbálna meg kimenni fizetés nélkül :D

Skótság: Ezen nem a spórolást értem, hanem hogy itt nem ciki skótnak lenni, vagy nem nézik őket rögtön jobbikosoknak ha kitesznek egy zászlót. Mindenhol skót zászló, Skócia felirat van a jelképeik majdnem mindenen megjelennek. A már említett emeletes buszok üléseit skótkockás huzat védi. Az is érdekes, hogy mennyire védi a helyi termékeket az ország, pl. itt az egyetlen cukor amit kapni lehet az a SilverSpoon többféle változata, rajta a királyi címerrel és a hatalmas felirattal hogy angliai gazdaságok terméke. Nem ez az egyetlen, ha jól megnézem az alapvető élelmiszerek sztem több mint fele helyi vagy UK termék. Szerintem ez is nagyon fontos dolog.

Itt a legjobban keresett szakma a fodrász és a szabó. Azt hiszem nagyon egyiket sem kell magyaráznom hogy miért. (fodrász = időjárás, szabó = tradicionális viselet, meg az igény az egyénre szabott ruhákra).
Vettem egy télikabátot :) ezt csak úgy írom mert örülök neki :)

Velem mi is van? Sok sok sok élménnyel gazdagodom minden nap. Meg sok új fényképpel amit most nem küldök :D

Régiósok: Jó versenyeket, jó időt, sok sikert :D Figyelek ÁM!