Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Élménybeszámoló Petrától 2.rész

2011.09.13

Edinburgh II.

 

Második felvonás, ismét sok érdekes dolgot tapasztaltam, pl. az itteni buszok azonkívűl hogy 99% ban emeletesek, amikor megállnak egy-egy buszmegállóban leengednek, ezt úgy értem, hogy a sofőr valami levegőt leenged így a busz is alacsonyabban lesz és a le és felszállás sokkal könnyebb. A jegyvásárlás is sokkal érdekesebb mint otthon, vagyhát más, ha nincs pont 1.30 nálam akkor vagy többet dobok be, de nem adnak vissza vagy nem tudok jegyet venni, ugyanis a sofőr nem pénzezik csak a jegyet nyomtatja olyat amit kérek és kb fél méterrel hátrébb tudom levadászni amit kinyomtatott. Az is érdekes, hogy itt minden a gyalogosokért van, ezt úgy lehet elképzelni, hogyha kell nem índúl el mondjuk a busz vagy az autó ha épp valakinek ott van kedve átmenni, nincs kiabálás, dudálás stb. Itt az járműves a másodhegedűs.
Meg még ami érdekes hogy nem nagyon foglakoznak olyannal hogy kábel rögzítés mondjuk a falon olyan kis kábelrögzítőkkel, nem nem, itt felmegy az ötödikre lentről úgy hogy erősebb szélben lobognak az ablakok előtt :D
Voltunk megnézni az óceánt is csak kb. az eddigi idő legszelesebb, leghidegebb és legesősebb napján így nemsok kép készült, de megint mellékelek párat.

Munkaügyben sajna nemsok minden történt azóta amit írtam, pedig a GumTreen is (helyi álláshirdető portál), meg üzletekben ahol ki van írva, meg üzletekben ahol nincs kiírva is keresünk. Mivel megérkezett szombaton az 5. lakó is nagyjából egész nap angolul beszélünk a lakásban is, annak ellenére hogy 5-ből 4 magyar és csak 1 Bulgár, hogy ne érezze kellemetlenűl magát, én sem örülnék ha Bulgárokkal laknék és egésznap bulgárul nevetgélnénekengem kirekesztve.

Küldök egy olyan képet is amin rajta vagyok, mert majd nem hiszitek el hogy tényleg :)

Régiósoknak szóló külön üzenet :) Gratulálok Ági, Attila és Zoli a versenyhez, Zoli külön gratulálok mivel látszik a képeken is, hogy nagyon elégedett vagy persze van is miért:) Meg már rég valami ilyesmit szerettél volna, ilyen versenyt ha jól emlékszem.

 

Pet