Régió Hagyományőrző és Sportegyesület

Club3-as Kupa Orfalu

2010.09.25

 Pár mondat az eseményről és az eredmények.

 Szombaton reggel már úgy ébredtünk, hogy rendesen el ver majd minket a beígért eső. Hála az égieknek, meg várta a verseny végét így mindannyian még szárazan tudtuk leadni az utolsó lövéseket.

A gothárdi csapat egy új és gyönyörű helyen, Orfaluban rendezte meg az őszi versenyüket, melynek a nehézségi foka abban rejlett, hogy a terep adottságait remekül kihasználva gondolkodásra késztette az íjásztudásukra kíváncsi sereget. Volt itt minden. Lövés fölfelé, lefelé, közelre, távolra, fényben és sötét lombok között. A 24db 3D-s célra 2-2 értékelhető lövést kellett leadni, ami napjainkban már egyre ritkább de az örömíjászathoz  kiváló.

Indulás előtt rövid köszöntés és kezdődő borult égbolt, majd némi esőcsepp a tarkónkon. Remek hangulatban haladtunk a pályán, torlódásmentesen és gyakran önmagunk szitkozódásával ha egy lövés nem úgy sikerült ahogyan azt szerettük volna.

Aránylag hamar leküzdöttük a feladatokat és volt idő a csapattársakkal beszélgetni, miközben ízesen majszoltuk az előételnek szánt frissen kisütött lángost. 

Ekkor már a felhő is egybefüggővé vált és beszorította a társaságot zárt helyre.

Az eredmények feldolgozása alatt lehetett hennát festetni, jurtakészítők munkáinak fotóit megtekinteni és íjászkellékeket vásárolni.

Jött a kérdés: Megtartsák e a legnépesebb kategóriában résztvevők kupáért való küzdelmét? A sűrűn hulló eső ellenére kimentünk a vízben álló belövőpályára s megtörtént a szétlövés, ami az íjászok fanatikus elszántságára utal. 3x2 lövés a 3D-k re majd irány az eredményhirdetés.

Itt is kapott minden gyermek egy tábla csokit, valamint a helyezettek érmeket s a nagyobbak borocskákat is. A tradisok legjobbja egy szalmakorong céltáblát.

A kupagyőztesek kihirdetésénél történt egy kis baki. A pontszámok összeadásánál elnéztek egy számot (ami a nedves papíron elmosódott tinta miatt lehetett) de pár perc egyeztetés után minden tisztázódott. 

Szerintem jó hangulatú, nem túl nehéz ám annál technikásabb versenyen vettünk részt. Legközelebb ismét szeretnénk ott lenni.

Minden résztvevőnek, rendezőnek és helyezettnek gratulálok.

Haraga Attila

 

 

Letöltések (1)